fredag 30. juli 2010

Når sommeren er over...




I dag pøser regnet ned, og det minner slett ikke om en sommerdag! Det kjennes heller som at høsten er på vei...

Vi har noen prosjekter som skal bli ferdig ute, og SÅ skal jeg begynne inne når sen høsten kommer. Barnerommet er en av prioritetene, og så er det kontoret. 

Og da skal jeg dra til Claes Olson og få tak i denne makulatoren og dymoen.

Intet hjem er komplett uten en Dymo;-) Jeg elsker Dymoer, og skal merke ALT i hele huset når jeg får meg en!!!

torsdag 29. juli 2010

Blomster til vår følger


                                                                                                                                                                                                                                                         Bildet er lånt fra www.interflora.no

             

Lillesøsteren og Storesøsteren har nå blogget sammen i 6 uker, og vi koser oss med dette. Men det varierer hvor mye man får sitte på datamaskinen nå i denne ferie tiden, så det har ikke blitt oppdateringer hver dag. 

Vi prøver og feiler nå i begynnelsen, men begynner vel å få en bedre følelse for hvordan dette foregår! 

Og så har vi jo til og med fått oss en FØLGER:-)

Så her er en bukett blomster til kjære Cesilie B, som har den flotte bloggen In between dreams: Vi er kjempeglad for at du følger oss!!!!!  :-)

Aj aj aj!!!!!!!! Hva skal man gjøre???

I stuen har vi hatt et tvbord fra ca 1973; eller i alle fall siden vi var studenter for snart 10 år siden. Det var helt åpent, og 100% upraktisk. Støvet samlet seg , det var vanskelig å komme til for rengjøring og nysgjerrige barnehender hadde full tilgang til å skru og trykke på alle knappene. Men da Mannen fant ut at vi måtte bytte ut 23" mot 42" sa jeg at det var greit, hvis vi fikk nytt tvskap. Og mannen bestillte TV, mens jeg startet min jakt. 

Det var ikke så lett å finne et skap som passet mine ønsker, så det ble å kjøpe kjøkkenskap fra IKEA. Da fikk jeg alt lukket inn, og fikk det opp på veggen slik at man kommer lett til for  rengjøring.

Men det jeg hadde glemt av var monster høytalerne til mannen! For han ble nemlig veldig fornøyd med skapet; høytalerne passet jo perfekt til skapet!!!??? 

Hva skal man gjøre??? Bare legge ut en annonse på Finn, og plutselig er de vekk? "Tilfeldigvis" miste en kanne kaffe over BEGGE høytalerne? Eller bare selv gå ut og kjøpe noen nye?

Noe må i alle fall gjøres her:-)

Men jeg må si at ellers er jeg veldig fornøyd! Det ble akkurat slik jeg hadde tenkt det, og nå slipper jeg å se alle ledningene og rotet. Så når prosjekt "lure ut høytalerne" er ordnet, blir alt bare bra.

tirsdag 27. juli 2010


Jaaaaaa!!! Endelig ble den min! Eller i alle fall Lillemann sin:-) Og jeg som satt for en uke siden og drømte meg bort på Maileg sine hjemme sider, og fant ranglen med stor R. 

Et par dager etter dro vi innom Dorothea på Vinterbro. Jeg skulle egentlig finne meg en kjole, og vi hadde enda ikke oppdagen "manne-parkeringen" med lenestol og aviser, så han ble sendt til leke avdelingen. Jeg prøvde kjolen, og Mannen var jo selvfølgelig enig i at jeg skulle ta den (alt for å komme seg ut så snart som mulig). Jeg spurte om han hadde funnet noe til ungene i lekeavdelingen, men siden han ikke hadde gjort det, måtte jeg selv ta en titt. De hadde mange flotte treleker, og Maileg kaninene. Men i en kurv kjente jeg igjen ranglene, og nederst fant jeg min gode soldat venn. Jeg ble så utrolig glad, og han måtte jo selvfølgelig bli meg oss hjem!!!


Og man kan ikke si annet enn at Soldaten falt i smak:

mandag 26. juli 2010

Siste feriedag hos Svigermor

Da var siste dag på ferie hos svigermor kommet for denne gang. Hun bor i et nydelig hus rett ved Bunnefjorden, og det er så fint å være her; både sommer og vinter! Ungene kan leke på stranden, og de voksne kan bade eller sole seg på terassen. Og så kan man plukke markjordbær eller huske. Vi har virkelig latet oss:-)




Jeg har fått lov til å vise noen bilder inne fra huset hennes. Det øverste er en kiste som står på stuen i lesekroken hennes. Den passer så godt inn i stuen, som ble pusset opp for et par år siden.

De to nederste er et fantastisk skap som også står i stuen. Huset er bygd ut fra en gammel familie hytte, og dette er en av skattene som har fulgt huset fra den tiden. Jeg er helt forelsket i dette skapet!!! Det nydelige glasset og fine mønsteret passer perfekt til det solide treverket!

onsdag 21. juli 2010

På besøk hos svigermor


Vi har vært på besøk hos svigermor i hennes fantastiske hus ved fjorden. 

Hun ordner og steller for oss når vi er på besøk, så vi blir rent bortskjemt!

Og huset er fyllt med gode motiver for bloggen. Men jeg har her valgt å vise vinduskarmen med nydelige krukker og planter. 











Det ble både sol og god temperatur i dag, så da koset vi oss ute med grillmat. 

Til salaten hadde svigermor blandet en hemmelig dressing. Nydelig!

Jeg mistenker en dæsj med basilikum og hvitløk. Mmmmm!















Snuppa var så heldig å klare å fange en frosk. Men den stakkars skapningen fikk ganske hard behandling, og ble nok glad da den endelig slapp fri.

Og heldigvis hoppet den videre!

tirsdag 20. juli 2010

Litt mere bad



Etter å ha fådd helt nytt bad, syntes jeg det var på tide å bytte ut shampooen og.. Er så fantastisk godt med alt som lukter godt.. Å det gjør denne:) Gleder meg veldig til å hoppe i dusjen nå:)



Leste en blogg en gang om en dame som hadde steiner i vasken, for da fikk man litt spa følelse.. Så dette måtte jo testes ut. Og jammen funker d:) Får roen i kroppen, er bare å prøve så skal du se:)





kirsebær lukter bare helt nydelig.. Får ikke tak i såpen her, så jeg må bestille den på Corneliashus




Verdens beste såpe!!!














Baljen er kjøpt på Søstrene Grene for 140kr, har lenge ønsket meg en sink bale. Og gjett om jeg vart glad da jeg fant denne:)

Synes tre klipene er så fantastisk fine, men har fåreløbi ingen annen plass å ha dem enn hengende rett over den nye komoden. Kommer til å bli så mye beder på tre tørkestaivet i drømme hagen min:)









Vaskpulver og skyllemiddel..





Norwegian Outlet

Lillesøsteren var på Norwegian Outlet tidligere i sommer, og hun kunne ikke stoppe å snakke om hvor flott det var der. Så da jeg i dag fikk muligheten til å dra dit sammen med svigermor, var jeg spent på hva som skulle møte meg. 

Og noe liknende har jeg aldri vært på! Vi kjørte E18, og svingte av til denne fantastiske "byen" midt i intet. En brosteinsbelagt gate med merkebutikker på alle kanter. Billig, billig.... Vel; billig i forhold til utsalgspris i alle fall. Vi hadde bare to timer på oss til de stengte, så jeg fikk ikke stoppet innom alle butikkene. Men jeg klarte likevel å finne noen kupp!!! Noen sporty og rosa klær måtte bli med meg hjem:-)

Stellebordet rett ut:)






Spesielt fornøyd me å få brukt den lille brune tre kasseen som jeg bestilte på nettet i troen på at den var MYE større og skulle ha ute.. Passet perfekt til nåler ringer og lipp glossen:)
Kjempe fornøyd med resultatet:)


Tenkte egentlig at jeg ikke skulle ha noe igjen på vaskemaskinen, men det ble så tomt at jeg lot kurven stå igjen, fåreløbi er det bare to skrin som får stå der, kommer sikkert på noe lurt å ha i den etterhvert:)

Rasket med meg rubbel og bit av alt som hadde med stelle bord og vips var badet dobbelt så stort:)








Etter i hvertfall 1000 år med stellebord på badet, ble jeg akutt lei! Har sedd litt på nettet på di butikkene som er her i nerheten for å finne det perfekte møblemanget, og jammen endte jeg ikke atter en gang opp med å finne det på Fru Dahl En kjempe fin liten Sjenk om jeg kan kalle det det fra Ib Laursen




Her er bildene før.. Er virkelig i mot å ha vaskemasinen på badet, liker det ikke. Men må mann får mann gjøre det beste ut av det. Og dill dallet skulle jeg ha fremme koste hva det koste vil:) Men måtte ha det oppi kurven, for hvist jeg ikke hadde det der hoppet di bare bortover og vips så lå det på gulvet:)

mandag 19. juli 2010

Lat mandag...

Det er mandags kveld, men det føles som søndag. Har vært på store festligheter nordpå i helgen, og kom hjem med fly i dag. Blir ganske utslitt, selv om det er fryktelig gøy:-) Så i kveld har jeg blitt sittende å glo på datamaskinen. Men fant jo så mye fint; de to øverste bildene er fra Maileg. Jeg liker så godt vimplelene og barnelekene derfra, og disse er jo ikke til å motstå!

Bildet under er fra Ib laursen, og DET er i alle fall noe jeg bare kan drømme om!!! Vi har både kontor og hver sin kontorpult, men de brukes til helt andre ting enn ryddig arkivering og hobbyaktiviteter. De er oppbevaring for det meste av rotet i huset vårt, og selv om vi rydder der , kommer rotet alltid tilbake. Kan jeg skylde på at vi skulle hatt en ny bokhylle der??? Fungerer i alle fall for meg;-)

søndag 18. juli 2010

Roseteppe og kopi-problematikk;-)





Etterå ha lest Emmlines innlegg om Greeengate kopi på KID, måtte jeg selvfølgelig stoppe innom der. Jeg klarte ikke stå i mot, og endte opp med å kjøpe ett- jeg også...



I huset vårt er det ikke noen utpreget romantisk stil, så jeg føler litt at jeg har kjøpt noe som ikke hører helt hjemme der. Og da er det kanskje litt vanskelig å finne en passende plass til det, SELV om det var det siste de hadde igjen. OG at det var nydelig søtt:-) Men på verandaen har jeg noen blomster, og på dagen er flisene nesten for varm til å gå på, så det passer egentlig godt der. Teppet er ganske lite (50x75cm), men to stykker kan fint hvile føttene på disse vakre rosene








Og det viste seg å være helt greit å ha det der, for Snuppasyntes at teppet var deilig! Og hun koser seg på de små centimeterene:-)





lørdag 17. juli 2010

En deilig dag med bare meg og minstemann:)




Storebror ville ligge hos farfar i natt etter vi var der å grillet i går, så da var d bare meg og minstemann igjen etter gubben dro på jobb. Og jett om vi har kost oss:) Regnet i formiddag, så da kjørte vi tog inne. Men etter en liten hvilepause stakk vi nesen ut og dro på TIA en liten tur. Skulle egentlig se om jeg klart å finne sløyfer eller snurrebasser om d heter d, som di skulle bruke i brylupet.. Men som vanlig endte jeg opp med noe helt annet:) Fant en gammel vaskebalje til en slikk og ingenting. Skal bruke den i hagen min, som jeg enda ikke har. Men forhåpentligvis ikke er så lenge til jeg får:)

torsdag 15. juli 2010

En nydelig Juli dag:)


Kansje noen kan hjelpe meg med å gi et tips om hav jeg kan bruke denne til også. Har bestandig en paln med tingene jeg kjøper, men denne kjøpte jeg bare for den var fin:)





Har også anskaffet meg en lavendel blomst, riktignok ikke like stor som storesøstra sin. Men passet akkurat perfekt på det nymalte bordet. Er fortsatt ikke sikker på kva jeg skal putte i postkassen.. trenger ideer.. Min ide ble ikke like bra i virkeligheten som den var i hodet da jeg kjøpte den:)





Fant endelig et bort som passet på den ikke så alt for store verandaen vår for et par uker siden, men har desverre enda ikke fådd brukt det heller. Men i dag endelig fikk jeg ryddet og pyntet, ble veldig fornøyd:) Så nå er d bare å vente på tolix stolene som er bestilt, så er d klart ute:)







Fikk selvføgelig ikke et eneste smil, uansett hvor pent jeg spurte:) Men måtte ha med bilde alikevell


Endelig kom sola til Fauske og gutta fikke endelig brukt gyngebenken